aprilie 18, 2024
Robert Marin, desemnat Consulul Anului 2022

Robert Marin, desemnat Consulul Anului 2022

Robert Marin, gerantul interimar al Consulatului General al României la Londra, a primit în data de 18 noiembrie 2022 premiul „Consulul Anului 2022 pentru Europa” şi trofeul „Consulul Anului 2022”, în cadrul unei ceremonii organizate de Embassy Network, așa cum a informat Consulatul General al României la Londra pe pagina oficială de Facebook.

Desemnarea câştigătorilor pentru premiile regionale a fost făcută de un juriu format din reprezentanţi de rang înalt ai Ministerului de Externe britanic (FCDO), Home Office, Passport Office, Metropolitan Police, ONG-uri britanice şi Corpul Consular Londra. Criteriul de acordare a premiilor l-a constituit performanţa în activitatea profesională.

Câştigătorului trofeului Consulul Anului a fost desemnat de către reprezentanţii Corpului Diplomatic şi Consular prezenţi la evenimentul menţionat, care au votat reprezentantul României dintre cei şapte diplomaţi nominalizaţi pentru fiecare regiune geografică.

Cele două premii reprezintă recunoaşterea, la nivelul întregii comunităţi diplomatice şi consulare din Marea Britanie, a performanţelor echipei Consulatului General al României la Londra.

Mulţumind pentru onoarea de a fi desemnat „Consulul anului”, Robert Marin a arătat că aceasta reprezintă o recunoaştere a profesionalismului Serviciului Diplomatic şi Consular al României în ansamblul său, dedicând trofeul echipei şi partenerilor Consulatului General, dar şi mediului asociativ românesc din Marea Britanie. În discursul de acceptare a premiului şi trofeului, Robert Marin a mai subliniat importanţa parteneriatelor inovative cu comunitatea şi autorităţile locale şi centrale în gestionarea problematicii consulare, cu accent pe protejarea persoanelor vulnerabile.

Embassy Magazine este o publicaţie britanică ce se adresează corpului diplomatic şi consular acreditat în Marea Britanie, mediilor politice, de afaceri şi think tank-urilor britanice.

Avatar
Departamentul de Comunicare UZPR-UK
+ posts
Distribuiți

One thought on “Robert Marin, desemnat Consulul Anului 2022

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *