The Romanian Film Festival (RFF) a ajuns la cea de-a douăzecea ediție

The Romanian Film Festival (RFF) a ajuns la cea de-a douăzecea ediție

Pe parcursul a cinci zile (30 noiembrie-4 decembrie 2023), Festivalul Filmului Românesc la Londra va proiecta o amplă selecție de lungmetraje, documentare și scurtmetraje românești. Toate proiecțiile vor avea loc la Curzon Soho, unul dintre principalele cinematografe de artă din Londra.

Toate informațiile despre proiecțiile festivalului pot fi găsite pe site-ul www.rofilmfest.com.

Ultimii 20 de ani de festival sunt anii ascensiunii vertiginoase a ceea ce a devenit cunoscut sub numele de Noul Val Românesc, ale cărui filme au fost proiectate la Londra încă de la prima ediție, în 2003. De-a lungul anilor, RFF a fost gazda unora dintre cei mai buni regizori din România și din lume. Încă o dată, anul acesta vor fi prezenți mulți dintre regizorii filmelor proiectate, iar Londra se va bucura să-i găzduiască pe regizorii Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Vlad Petri, Oana Bujgoi Giurgiu, Bogdan Mirică și Sebastian Mihăilescu, care vor participa la sesiunile de întrebări și răspunsuri. De asemenea, va fi prezent unul dintre cei mai vechi prieteni ai festivalului, Corneliu Porumboiu, de data aceasta în rol de producător.  Spectatorii vor avea bucuria de a-l reîntâlni pe apreciatul actor Vlad Ivanov, care apare în trei filme la festivalul din acest an: Familiar, The Name of the Father și în rolul său excepțional din filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile de Cristian Mungiu, film premiat la Cannes. După proiecția din deschiderea festivalului a filmului Familiar, Vlad Ivanov va urca pe scenă pentru a vorbi despre cariera și realizările sale, atât în țară, cât și la nivel internațional.

Proiecția filmului 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile va fi urmată de un Q&A cu regizorul Cristian Mungiu, care va prezenta ultimul său film R.M.N., dar și noua sa carte Tania Ionașcu, bunica mea. O poveste basarabeană (Tania Ionașcu, My Grandmother. A Basarabian Story), o carte pe care un editor din Marea Britanie intenționează deja să o traducă. Dar RFF va oferi prima oportunitate pentru publicul britanic de a-l auzi pe autor vorbind despre proiectul său editorial.

RFF se desfășoară pe bază de granturi, donații și sponsorizări și este organizat de Profusion International, în parteneriat cu Curzon Cinemas 

Toate filmele au subtitrare în limba engleză, iar proiecțiile vor avea loc la Curzon Soho, 99 Shaftesbury Avenue, Londra W1D 5DY.

Pentru alte informații despre festival, puteți să accesați www.rofilmfest.com

Foto: Ioana Bugarin

Distribuiți

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *