aprilie 18, 2024
Prima ediție „Romanian Business Summit” a avut loc la Palatul Westminster, casa Parlamentului Britanic

Prima ediție „Romanian Business Summit” a avut loc la Palatul Westminster, casa Parlamentului Britanic

Încă o inițiativă de mare impact a pornit de la asociația ROconect din Londra – organizatorii concertului de colinde românești din Trafalgar Square, care, la final de 2023, a făcut să răsune de cânt și de frumusețe toată Londra și toată România. De data aceasta, ROconect, prin intermediul fondatoarelor sale, Carmen Jitianu și Ștefania Banu, au organizat ediția întâi a unui summit al afacerilor românești de succes din Marea Britanie, care a adunat numeroase personalități implicate în business-urile născute în comunitatea românească a Regatului Unit.

Sub motto-ul Successful Romanian Business for a Dinamic UK Economy, ales chiar de Excelența Sa, Doamna Ambasadoare a țării noastre în Marea Britanie, Laura Popescu, evenimentul s-a desfășurat în data de 26 martie 2024, în sediul Parlamentului Marii Britanii, Palatul Westminster, avându-i la prezidiu pe CBE MP Bob Blackman, Președintele APPG (All Party Parliamentary Groups) Romania și pe Ministrul Consilier Bogdan Mihăilescu, atașatul economic al Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Alături de aceștia, au susținut discursuri pe teme diverse de interes corelate cu mediul de afaceri alți câțiva vorbitori de elită.

Dr. Reverend John Barker, personalitate cu o activitate considerabilă ca diplomat al Uniunii Europene în Europa de Est, inclusiv în România, înainte să devina preot în Biserica Anglicană, a vorbit despre valorile românești, despre verticalitate și credință. Discursul său, așezat sub titlul „Adding Romanian values to the UK economy”, s-a încheiat cu o rugăciune, care a ridicat și mai mult vibrația întâlnirii.

Dr. Vili Costescu, cel ce păstorește o biserică internațională şi se pregătește să înființeze un centru comunitar, fiind un mentor vizionar pentru comunitate, este, deopotrivă, cercetător în domeniul Inteligenței Artificiale. Prezentarea sa, intitulată „Rețeaua sinaptică a succesului”, a prezentat unghiuri dintre cele mai inedite și surprinzătoare de înțelegerea a realității. Omul de afaceri Ștefan Voloșeniuc a făcut un îndemn la Unitate între români, Peter Smallwood, Consilier în Hillingdon și președinte al Convenției Naționale a Partidului Conservator, a vorbit despre importanța implicării în viața comunității, iar dr. Alice Năstase Buciuta, președinta filialei UK a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a făcut un apel la Integritate, ca element esențial al comunicării eficiente și al afacerilor sustenabile.

Întâlnirea a fost moderată de Carmen Jitianu, iar în public s-au aflat câțiva dintre membrii cei mai implicați ai comunitățiii românești de business precum Cristina Irimie, Bogdan Scutelnicu, Istvan Matyi, Vasile Voloșeniuc, Mirela Maxim, Petru Bălan, Ella Barker, Marilena Botezatu, Cornel Teban, Mimi Peterson, Sandra Zaulet, Mihaela Luță, Larisa Golea-Udvar, Sebastian Orel, dar nu doar aceștia, căci comunitatea românească din Marea Britanie este mare, puternică și cu numeroase personalități remarcabile.

Credit foto: Furculesteanu Pontelli Daniel

Avatar
Departamentul de Comunicare UZPR-UK
+ posts
Distribuiți

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *