A apărut volumul „Dialoguri despre comunicarea pozitiva ”

A apărut volumul „Dialoguri despre comunicarea pozitiva ”

Aceast volum in limba romana, a fost elaborat si a aparut in luna Iulie 2023 la Editura Easy Readers, ca urmare fireasca a unui proiect comun, o colaborare care urmareste sa combine cunoştinţe teoretice şi practice din România şi Marea Britanie. Ghidul a fost conceput cu o adresabilitate vastă  de către psihologul britanic de origine romana dr. Nistor Becia, psiholog Camelia Băncilă,  membră a Colegiului Psihologilor din Romania si Marius Săndulescu, purtător de cuvânt I.J.J. Caraș-Severin. Am simțit să ne unim forțele spre a concepe ceva util, cu o adresabilitate largă.

Autorii au  avut in vedere in primul rand personalul din serviciile de ordine publică și serviciile de urgenta dar si adaptarea utilitatii pentru toti cei care lucreaza in administratia publica. Motivatia publicarii acestei lucrari sta in spatele faptului ca de cele mai multe ori organizatiile cheltuiesc un buget imens în învățare și dezvoltare, prin organizarea cursurilor de formare pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare ale angajaților dar majoritatea acestor oameni,  nu au studiat psihologia. Deci, ei înțeleg conceptul în timpul instruirii, dar nu reușesc să-l aplice în viața practică, iar aceast ghid prezintă comunicarea într-un limbaj simplu, ușor,facil, iar conceptele pot fi aplicate în viața reală de zi cu zi de catre cei care doresc sa își îmbunătăteasca abilitățile personale și profesionale.

Prezentul ghid ajută oamenii să înțeleagă comunicarea si dinamica relațiilor, oferind o metoda de intelegere a comportamentelor oamenilor din jurul nostru prin intermediul analizei tranzacționale. Acest concept face parte din teoriile psihologice de bază și utilizat pe scară largă în terapie, comunicare și abilități interpersonale fiind prezentat aici într-un limbaj complet non-psihologic, simplu și ușor, cu exemple incluse.

Ne bucură faptul că munca și motivația personală ne-au ajutat să finalizam acest proiect important, de a da societății o parte din ceea ce noi am primit. Credem in acest concept de recunoștință exprimată printr-un echilibru personal intre ceea ce oferim și primim.

Autorii pregatesc lanarea acestei carti in toamna anului 2023 in Romania iar data oficiala si locul lansarii vor fi anuntate  ulterior.

Distribuiți

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *