Expoziția „Circular Catalysts“, prezentată la „Centrala” Arts Space din Birmingham

Expoziția „Circular Catalysts“, prezentată la „Centrala” Arts Space din Birmingham

                                                                                                           

Expoziția documentară „Circular Catalysts“ – un program realizat în parteneriat cu British Council România – ajunge în această săptămână la Birmingham, Regatul Unit. Expoziția propune vizitatorilor o perspectivă originală asupra tradițiilor şi practicilor creative comunitare realizate în spiritul sustenabilității, prezentând fotografii ce aparțin Ioanei Cîrlig. Expoziția a fost organizată cu mult succes la București, Timișoara și ICR Londra pe tot parcursul anului trecut.

De această dată, „Circular Catalysts” este găzduită de „Galeria Centrala”, unul dintre cele mai noi și inovatoare spații artistice din Birmingham, specializată în prezentarea operelor de artă vizuală ce aparțin artiștilor proveniți din Europa Centrală și de Est. Fotografiile din expoziție au fost surprinse în timpul a cinci rezidențe creative în care artizani din Marea Britanie au fost găzduiți de organizații locale care lucrează cu meșteșugari în România rurală. Expoziția analizează sistemele tradiționale de cunoștințe și practici comunitare și rolul pe care acestea îl joacă în sustenabilitate. Versiunea expoziției care este prezentată la „Centrala” introduce în discuție și meșteșugurile comunităților de etnie romă din România, fiind însoțită de un program de implicare a comunității românești din Birmingham. Programul este curatoriat de Alicja Kaczmarek și poate fi consultat la www.centrala-space.org.uk.

Aura Woodward, directorul ICR Londra, declara despre acest eveniment: „Programele ICR Londra se adresează în egală măsură publicului britanic și comunității de români de 1,2 milioane de persoane care trăiesc în Regatul Unit. O parte din expozițiile noastre vor fi itinerate în acest an în Anglia și Scoția, mai ales acolo unde trăiesc comunități importante de români. „Circular Catalysts“ este primul proiect care călătorește în afara Londrei și ne face o mare plăcere să inaugurăm această expoziție celebrând tradițiile românești și spațiul nostru rural la Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Anglia. Multe mulțumiri Galeriei Centrala.”

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc în data de 2 februarie, în cadrul vernisajului susținând alocuțiuni directorul ICR Londra, Aura Woodward, și curatorul Alicja Kaczmarek.

„Circular Catalysts“ poate fi vizitată până în 24 februarie, de miercuri până sâmbătă, între orele 12:00 și 18:00.

Mai multe detalii despre proiectele în desfășurare ale ICR Londra pot fi găsite pe rețelele de socializare și website-urile institutului:

https://www.rcilondon.co.uk/
www.facebook.com/ICRLondon
twitter.com/RCILondon
https://www.instagram.com/rcilondon/

Distribuiți

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *