ES Laura Popescu, ambasadoarea României la Londra, a primit distincția Diplomatul European al Anului la Londra

ES Laura Popescu, ambasadoarea României la Londra, a primit distincția Diplomatul European al Anului la Londra

Ambasadoarea României la Londra, Laura Popescu, a primit luni, 24 aprilie 2023, distincția ”Diplomatul European al Anului” în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul ceremoniei anuale organizate de DIPLOMAT Magazine.

Premiul a fost decernat de jurnalistul BBC James Landale, în urma votului diplomaților acreditați la Londra, iar ceremonia a reunit peste 200 de membri ai corpului diplomatic și oficiali britanici.

În discursul din cadrul ceremoniei, doamna ambasadoare a subliniat că este o onoare deosebită să primească o asemenea recunoaștere a activității sale în Regatul Unit, mulțumind colegilor de la misiunile diplomatice pentru încredere și foarte buna colaborare la Londra. Totodată, a apreciat că distincția este și rezultatul muncii întregii echipe diplomatice a României în Marea Britanie.

Fiind diplomat de carieră, ambasadoarea Laura Popescu a evocat momente cheie ale activității diplomatice în Marea Britanie, cu accent pe componenta bilaterală, printre care recenta semnare la Londra de către miniștrii de externe ai celor țări a Declarației actualizate de Parteneriat Strategic între România și UK, precum și desfășurarea primului Forum Bilateral româno-britanic.

Prima femeie ambasador al României în Regatul Unit, Laura Popescu este în prezent și președintele Women in Diplomacy, o rețea care reunește femeile diplomat din Londra. În acest context, a vorbit despre noua generație de femei ambasador ale României și despre rolul important și contribuția pozitivă a femeilor în diplomație.

Ceremonia de premiere a avut loc la Royal Over-Seas League, fiind acordate zece distincții diplomaților din Londra, pe categorii geografice și tematice. Anul trecut, premiul pentru Diplomatul European al Anului a fost decernat ambasadorului Uniunii Europene în UK.

Premiul vine să confirme încă o dată valoarea echipei diplomatice românești din Marea Britanie, după ce, la finalul anului trecut, un alt diplomat român la Londra, gerantul interimar Robert Marin, a fost recunoscut drept „Consulul anului 2022” și „Consulul anului 2022 pentru Europa” în cadrul unei ceremonii organizate de publicația britanică Embassy Network. (https://uzpruk.com/robert-marin-desemnat-consulul-anului-2022/)

Distribuiți

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *