Un model de urmat, un model de la care, cu certitudine, avem de învățat – Doru Dinu Glavan

Un model de urmat, un model de la care, cu certitudine, avem de învățat – Doru Dinu Glavan

Studiind oamenii, în general – prin prisma profesiei – și aflând diverse povești care au condus la succes, mi-a fost dat să înțeleg anumite aspecte esențiale ale evoluției noastre ca ființe umane: că drumul este mai important decat rezultatul final, că ceea ce devenim – în procesul atingerii succesului – este mult mai valoros decât ceea ce dobândim, că unii oameni joacă un rol extrem de important pentru noi. Cred că sunt persoane care apar în viața noastră din anumite motive; desigur, toți cei cu care ne intersectăm joacă un rol important în a ne ajuta să ne descoperim, să ne cunoaștem părțile noastre ascunse, să creștem, să ne dezvoltăm, să devenim mai buni sau … doar ceea ce suntem.

În acest sens, marturisesc faptul că Doru Dinu Glavan a avut un rol semnificativ în ceea ce mă privește. Mi-a fost dat să-l întâlnesc într-un moment de criză pentru mine, atunci când apăsat de monotonia unui job cu evoluție previzibilă și de-a dreptul blocat de frica schimbării, atunci când se adunaseră și alte griji cotidiene, aș fi putut renunța destul de ușor să iau decizia corectă în ceea ce mă privește. Dacă nu m-ar fi încurajat să plec, să-mi deschid larg aripile și să ating necuprinsul, nu m-aș fi putut dezvolta. Cu siguranță nu mi-aș fi putut pune în evidență potențialul, devenind astăzi ceea ce sunt.

Doru Dinu Glavan – președintele Uniunii Ziaristilor Profesioniști din România, crainicul copilăriei și adolescenței multora dintre noi, a celor care au ascultat postul național de radio și mai ales cronicile sportive transmise live, poate fi un „model” de urmat, un model de la care, cu certitudine, am avut de învățat cu toții, fiindcă ne-a oferit lecții de viață. Pe drumul spre realizarea propriei legende personale, a învățat tot ce avea nevoie să știe și a experimentat tot ceea ce ar fi visat, rămânând în același timp cordial și dornic să transmită întotdeauna binele, lucru care s-a întâmplat până la capătul vieții.

Dragă Doru Dinu Glăvan, părintele meu spiritual, nu pot să vorbesc la trecut despre persoana ta. Plecarea din lumea materială ne-a lăsat inimile sfâșiate de durere, nouă celor care te-am cunoscut îndeaproape și ți-am fost alături.  Vei rămâne veșnic în inimile noastre pentru ceea ce ai reprezentat, un model de dăruire, un simbol al profesionistului, motiv de inspirație pentru generațiile viitoare. Noi, cei rămași, vom duce mai departe, aici pe pământ, misiunea pe care ne-ai încredințat-o: să punem la loc de cinste cuvântul rostit, să ducem mai departe valorile în care ai crezut, păstrând la loc de cinstie si mândrie numele tău!,

Drum lin spre cer!

Psiholog Dr. Nistor Becia,

Presdintele Filialei UZPR Marea Britanie

Cardiff, Marea Britanie

Distribuiți

One thought on “Un model de urmat, un model de la care, cu certitudine, avem de învățat – Doru Dinu Glavan

  1. Drum lin ACASA , Doru Dinu Glavan! Vei straluci si ne vei veghea dintre stele, iar aici vei dainui prin ceea ce ai sădit in oamenii ! Rămas bun ! ??

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *