Ziua de 1 Decembrie, o zi specială în Swansea,  Țara Galilor

Ziua de 1 Decembrie, o zi specială în Swansea, Țara Galilor

Fiecare zi are ineditul ei, mereu sunt lucruri importante și deosebite care se întâmplă, în concluzie nu e o zi ca alta. Așa mi s-a întâmplat și deunăzi, de aceea vă împărtășesc o mare bucurie legată de sărbătoarea noastră, a românilor de pretutindeni. 

Așadar, să vă spun despre ce este vorba: am primit o invitație pe care sigur că o voi onora cu mare plăcere. Am fost invitat să reprezint Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Filiala UK, al cărei președinte sunt. 

Postez și documentul dar vă spun și că este vorba despre un eveniment oficial, organizat de autoritățile române cu prilejul Zilei Naționale a României. La Teatrul Mare din Swansea, va fi prezentat filmul „Maria, regina României”, urmat de oportunitatea de a cunoaște românii care trăiesc și lucrează în Țara Galilor. Cum să nu fiu fericit că sunt astfel invitat la o seară românească?

În invitație se menționează că „În numele Ambasadorului Adjunct al României la Curtea Sf. James, domnul Alexandru Dodan, și al Consulului Onorific al României în Țara Galilor, doamna Diana Stroia-Matthews, sunteți invitat cordial să vă alăturați nouă și oaspeților noștri de onoare Lordul locotenent de West Glamorgan, doamna Louise Fleet JP și Lordul Primar al Swansea Cllr Mary Jones pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României, la 1 Decembrie 2021”.

Pe clădirea Primăriei Guildhal din Swansea, de 1 Decembrie va flutura steagul României.

Un alt eveniment cu același mesaj, menit să adune împreună români din Țara Galilor, va avea loc sâmbătă 4 decembrie de la ora 14, la Swansea Grand Theatre-Ultimul etaj.

În acest cadru va fi reluată prezentarea publicului participant a filmului „Maria, regina României” ce va fi urmată de o acțiune de caritate având ca destinație vânzarea unor obiecte de artă făurite de către copiii Așezământului Sfântul Leontie din Rădăuți, județul Suceava.

Trebuie să îmi exprim admirația față de inițiativa și eforturile continue făcute de către Consulul onorific, doamna Diana Stroia-Matthews nu doar pentru organizarea acestui eveniment, care bineînțeles că vine cu măsuri suplimentare de securitate sanitară dar și pentru implicarera în general în a reprezenta comunitatea românească din Țara Galilor. 

Este de admirat stăruința unor astfel de persoane care se evidențiaza mai ales în vremurile tulburi prin care trecem în prezent. Este foarte important să avem consolidat sentimentul de identitate și de apartenență! Mă bucur mult și remarc eforturile depuse de Consulat și Ambasada României în această direcție.  

Felicitari doamnei Diana Stroia-Matthews și domnului Alexandru Dodan!

Distribuiți

One thought on “Ziua de 1 Decembrie, o zi specială în Swansea, Țara Galilor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *