aprilie 18, 2024
Filiala UZPR Marea Britanie se va alătura Forumului Societății de Media din Londra

Filiala UZPR Marea Britanie se va alătura Forumului Societății de Media din Londra

În urma mai multor demersuri ambițioase și concentrate, făcute împreună cu președintele  Doru Dinu Glavan de a stabili conexiuni și colaborări cu alte organisme europene și internaționale de presă sau mass-media, în dimineața zilei de azi, 16.11.2021, Filiala UZPR UK  a avut plăcuta surpriză de a fi contactată telefonic de către președintele Societății de Media din Londra, Peter York. In discutiile sale cu Nistor Becia, Presedintele Filalei UZPR Marea Britanie, Peter York și-a exprimat entuziasmul și a salutat posibilitatea ca Filiala UZPR-UK să poată deveni parte a Forumului Societății de Media din Marea Britanie pentru a putea astfel maximiza obiectivele noastre commune.

Este cunoscut faptul că mass-media se află în centrul vieții britanice, oferind evidente cotidiene prin realitatea stirilor, opiniilor sau comentariilor prin toate mijloacele existente: audio, video sau on line.

Societatea de Media este un forum al jurnalistilor infintat  pentru a oferi cadru de manifestare printr-un program de evenimente incitant, divers și antrenant care încurajează pe oricine este interesat de mass-media să se implice, să asculte și să îi interogheze pe cei aflați în centrul acestei industrii captivante.

Societatea de Media din Marea Britanie, a fost fondată în 1973 și a devenit un forum ce oferă cadru de manifestare pentru schimbul de cunoștințe și opinii între persoane din viața publică și cea politică, profesională, din industrie și educație. Calitatea de membru o au jurnaliști, radiodifuzori, oameni de PR și oricine are o legătură cu mass-media.

Acestă societate a jurnaliștilor britanici găzduieste evenimente periodice pentru a discuta subiecte de actualitate și pentru a dialoga pe tema problemelor care se află în centrul a ceea ce se întâmplă în mass-media la momentul actual.

Presedintele Peter York a explicat că membrii societății includ personalități de rang înalt, jurnaliști consacrați dar și personae aflate la începutul carierei lor. Societatea de media sprijină în mod activ tinerii jurnaliști dar și profesioniștii din mass-media, ca parte a misiunii sale caritabile. Astfel, s-a angajat să finanțeze parțial Bursele Steve Hewlett, pentru a ajuta tinerii care decid să intre în breasla presei. De asemenea, a sprijinit un nou proiect de jurnalism cetățenesc inițiat de London Learning Consortium numit „London Voices”.

Calitatea de membru, spune presedintele Peter York, are privilegiile sale și la Societatea de Media va acorda acces la unii dintre cei mai mari jucători, cele mai recente de gândire și cele mai bine informate surse cu privire la toate lucrurile mass-media. Și totul într-un mediu convivial, primitor, unit de pasiunea pentru știri si vizualizări.

Peter York este autor de carte, jurnalist, radiodifuzor și consultant în management. Preocuparea sa majoră se regăsește în studiul grupurilor sociale și al segmentelor de piață. În ultimii 30 de ani a semnat zeci de articole, inițial în Harpers & Queen și apoi în publicații de masă în special The Independent, și este autor a zece cărți. Peter York a scris volumul ‘Casele Dictatorilor’, publicat în 2005 la Editura Atlantic Books din Londra. In acest volum de studii sociologice autorul analizează modul în care unii dintre cei mai emblematici oameni, bărbați și femei din istorie, au ales să-și decoreze casele printre acestea incluzandu-l și pe fostul dictator comunist Nicolae Ceaușescu.

Joi, 9 decembrie, la ora 18.30, presedintele Peter York a invitat de altfel membrii Filialei UZPR din Marea Britanie să participe la un eveniment organizat la sediul University Women’s Club din Londra unde Michael Cockerell va discuta cu Ayesha Hazarika – în cadrul unei acțiuni având ca temă „Demascarea liderilor noștri”.

                                                 

+ posts
Distribuiți

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *