UZPR – TRADIȚIE ȘI CONTINUITATE, ÎN NUMELE JURNALIȘTILOR CARE ÎI DAU FORȚĂ

UZPR – TRADIȚIE ȘI CONTINUITATE, ÎN NUMELE JURNALIȘTILOR CARE ÎI DAU FORȚĂ

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din Româna continuă proiectele aflate în derulare. Site-ul breslei stă la dispoziție membrilor noștri pentru difuzarea articolelor de interes publicistic, încurajându-vă să trimiteți articole pe adresa comunicare@uzp.org.ro.
Revenind la proiecte, în această perioadă este finalizat Calendarul UZPR 2022, care prezintă case memoriale ale unor jurnaliști și oameni de cultură prestigioși, personalități care fac parte din Panteonul cultural național. Calendarul va fi disponibil la sediu începând cu luna decembrie 2021, iar filialele Uniunii care îl doresc îl pot comanda.
În pregătire este revista „Cronica timpului”, publicație de ținută, care prezintă pe larg unele dintre cele mai importante manifestări de tradiție inițiate de regretatul președinte Doru Dinu Glăvan – Seratele „Eminescu, jurnalistul” sau spectacolele Teatrului NostruM – și continuate de nucleul de jurnaliști care duc mai departe apreciata publicație.
La rândul ei, Revista UZP va aloca, în ultima ediție din acest an, spațiul editorial manifestărilor de înalt prestigiu derulate în timpul celor două mandate ale președintelui Doru Dinu Glăvan, în care s-au celebrat cei 100 de ani de existență a Uniunii, s-au organizat Gale anuale ale Premiilor UZPR, în care au fost distinse numeroase personalități ale presei românești, s-au înființat numeroase filiale, inclusiv în Diaspora, s-a obținut intrarea UZPR în rândul uniunilor de creație și utilitate publică, s-a deschis Editura UZP, în care au fost editate titluri remarcabile, și au avut loc nenumărate evenimente culturale și de implicare în viața socială. De altfel, publicațiile print și online apropiate de UZPR – „Certitudinea” sau ultima-oră.ro fiind doar două exemple – alocă în coninuare un spațiu generos ilustrării anvergurii personalității lui Doru Dinu Glăvan, a constructului remarcabil pe care l-a edificat, UZPR fiind astăzi cea mai mare organizație de breaslă din țară, precum și prețioasei moșteniri pe care a lăsat-o fostul președinte.
La Editura UZP se află în pregătire o serie de patru volume dedicate lui Eugen Doga, proiect sprijinit de E.S. d-na Ambasador Iuliana Gorea Costin, membru al Coniliului Director al UZPR, care se vor constitui într-o nouă expresie a înaltelor preocupări din cadrul editurii și a aportului UZPR la cultura românească.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România urmează să inițieze alte serii de proiecte de larg interes și să le continue pe cele de tradiție, în numele jurnaliștilor care o constituie și îi dau forță.

Departamentul Comunicare

Distribuiți

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *