aprilie 18, 2024
Campanie pentru a răspunde nevoilor de sănătate mintală ale romanilor din Țara Galilor

Campanie pentru a răspunde nevoilor de sănătate mintală ale romanilor din Țara Galilor

În cadrul campanei de promovare a sănătății mintale inițiată de doamna Diana Stroia-Matthews consulul onorific al României și psiholog dr Nistor Becia, au fost înteprinse o serie de discuții cu liderii pentru dezvoltarea Departamentului de Sănătate Publică din Țara Galilor – Public Health Wales.

In direcția aceasta, în dimineața zilei de vineri 4 martie 2022, a avut loc o întalnire la care a participat d-na Anne Hubbard, conducătorul Parteneriatului strategic pentru migrație din Țara Galilor (Wales Strategic Migration Partnership) și dr Thomas Hoare, care are responsabilități de reprezentare ale Departamentului de Stres Traumatic din Țara Galilor (Traumatic Stress Wales). Cei doi invitați prezidează în comun Grupul de lucru și de finalizare a solicitanților de azil, refugiaților și migranților, care a fost înființat anul trecut de către Guvernul Britanic cu scopul de a elabora propuneri pentru a răspunde nevoilor de sănătate mintală ale emigrantilor din Țara Galilor.

Discuțiile acestei întâlniri s-au finalizat cu propunerea de a include feedbackul prin intermediul doamnei Diana Stroia-Matthews, Consul Onorific al României și psihologul de origine română, Nistor Becia, în procesul de dezvoltare a Parteneriatul strategic pentru sănătate mintală a migrației din Țara Galilor. Prin aceasta se speră găsirea unei soluții care ar putea fi reciproc avantajoasă, atât pentru autoritățile galeze, cât și pentru comunitatea de români din Țara Galilor.

Urmează ca în scurt timp să se posteze și să se pună la dispoziția comunității românești din Țara Galilor, o serie de resurse și linkuri utile în ceea ce privește accesarea de informații și suport în sprijinul sănătății mintale. S-a discutat și este de la sine înțeles că avem datoria morală ca aceste resurse să fie aliniate și în conformitate cu situația actuală ca urmare a conflictului din Ukraina.

+ posts
Distribuiți

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *