aprilie 18, 2024
Târg românesc organizat la Cardiff

Târg românesc organizat la Cardiff

Duminică,18 februarie 2024, târgul românesc de la Cardiff, organizat de către firma Ștefanuț Grădina Bunicii și Amicii, s-a bucurat de prezenţa a zeci de întreprinzători particulari şi numeroși vizitatori. S-a aflat la fața locului și Lordul Primar al orașului Cardiff, Cll Bablin Molik,  Consulul Onorific al României în Țara Galilor, Dr. Nistor Becia și Cllr Imran Latif. Doamna Gabriela Ferguson CEO & Fondator la ROCA Hub, Cardiff a oferit, de altfel, sprijin direct organizării evenimentului în capitala Țării Galilor.

A fost prilej de mare bucurie, și de mândrie față de cei veniți în vizită, să guste din bunătățile tradiționale romanesti, prezentate la eveniment.

Târgurile românești au un rol esențial în păstrarea și promovarea culturii, conservarea tradițiilor, promovarea artiștilor și creatorilor români, promovarea identității culturale, interacțiunea socială și educație. Această inițiativă a fost bine primită de comunitatea românească din Cardiff, care a participat în număr mare nu numai pentru a cumpăra produsele românești, ci și pentru a se întâlni și pentru a se cunoaşte într-un cadru organizat. Atmosfera a fost întregită de un spectacol folcloric, oferit de către organizatori.

„Da, sunt mândru că sunt roman”, a menționat domnul Florin Vasii, manager general al firmei „Stefănuț- Grădina Bunicii” și și-a exprimat dorința de a continua să sprijine dezvoltarea comunității românești din Marea Britanie. Speră să se întoarcă în viitor în Țara Galilor, cu evenimente similare.

Avatar
Departamentul de Communicare UZPR UK
+ posts
Distribuiți

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *