Eveniment caritabil în sprijinul celor de acasă!

Eveniment caritabil în sprijinul celor de acasă!

Recent, restaurantul Cornelius din Londra a găzduit un eveniment caritabil, o acțiune de strângere de fonduri destinată susținerii unei cauze foarte importante – construirea unui spital de psihiatrie pediatrică Pr. Dr. A. Obregia în România.

Acesta este primul spital destinat exclusiv copiilor care suferă de afecțiuni din spectrul  sănătății mintale, probabil singurul astfel de spital din România construit în ultimii 30 de ani. Inițiativa aparține Fundației Filantropice Metropolis, care a inițiat programul „Spitale publice din bani privați.”

Ideea organizării unui eveniment caritabil pentru strângerea de fonduri i-a aparținut jurnalistei Andreea Salvage, vicepreședintele Filialei UZPR – Marea Britanie, care l-a avut invitat și pe  Gabriel Moromete, profesionist britanic de origine română, specialist în sănătate mintală. Impresionat de numeroasele acțiuni cu efecte pozitive, acesta i-a invitat pe reprezentanții Fundației Metropolis în Marea Britanie să viziteze câteva spitale pentru copii din Regatul Unit.

Evenimentul caritabil a oferit ocazia celor care au fost prezenți să cunoască detalii legate de efortul și inițiativa celor de la Fundația Metropolis de a construi în București un spital public în parteneriat cu societatea civilă. Toți banii obținuți din donații și din vânzarea biletelor de intrare vor fi direcționați către Fundația Metropolis pentru ridicarea instituției sanitare.

 Ca urmare a acestui eveniment de succes, au fost transmise propuneri de interes cu privire la evenimente similare pe care Andreea Salvage le va organiza în viitorul apropiat.

 Propunerea pentru a organiza un eveniment în Swasnea a venit și din partea psihologului dr. Nistor Becia, consulul onorific al României în Țara Galilor. El a participat personal la eveniment pentru a-și arăta interesul și sprijinul pentru construirea de spitale și îmbunătățirea sistemului de sănătate din România.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *